Monique

"Via een advertentie in het blad Onkruid kwam ik in contact met Buteyko trainer Thea Dannenburg.

Toen ik met Buteyko begon had ik geen idee wat het allemaal inhield. Thea kreeg me zo enthousiast dat ik het ben gaan proberen.


Vanaf mijn vijftiende heb ik lichamelijke klachten die bekend staan als fibromyalgie.
Mijn energie niveau was de laatste vijfentwintig jaar extreem laag. Als ik een vrije dag had deed ik vaak overdag een dutje om bij te komen van de dag(en) dat ik gewerkt had.
Een hele dag naar mijn werk gaan was vaak een opgave waar ik van te voren al tegenop kon zien. Eigenlijk was ik altijd extreem moe en deed mijn lichaam vaak erg zeer.
Met meditatie, accupunctuur, voedingssupplementen en nog veel meer had ik al wat aan energie gewonnen maar ik leek de laatste jaren tot mijn frustratie geen vorderingen meer te maken. Totdat ik met de Buteyko oefeningen begon!
In het begin moest ik er erg aan wennen, het ademen, de mond afplakken als je gaat slapen. Je moet er ook echt de tijd voor nemen, ik sta een kwartier eerder op om mijn oefeningen te doen en door de dag neem ik er ook de tijd voor. Vaak maak ik er een ontspannen, meditatief moment van.
Ondertussen ben ik een half jaar verder. Mijn klachten zijn niet helemaal verdwenen maar ik voel me beter dan ooit! Mijn energie niveau is met sprongen vooruit gegaan. Dutjes tussendoor hoef ik niet meer te doen. Als ik na mijn werk naar huis fiets heb ik nu een lekker tempo terwijl ik me vroeger naar huis sleepte. Mijn conditie en uithoudingsvermogen is enorm verbeterd.

Af en toe had ik reinigingsreacties, niet altijd fijn maar ik had al snel in de gaten dat de oefeningen werkten en me deugd deden.
Wat veel mensen in eerste instantie zal tegenhouden om deze therapie te gaan doen is het feit dat je niet meteen na een of twee weken resultaten ziet. Ik kan hen alleen maar zeggen dat het absoluut de moeite waard is en dat ze vol moeten houden.
Een bijkomend voordeel is ook nog eens dat ik door de oefeningen eindelijk verlost ben van het gevoel dat ik altijd honger had, net of ik niet genoeg binnen kreeg.
Ik ben nu een aantal kilo’s kwijt (en dat was me in geen jaren en met geen enkel dieet eerder gelukt) en ik vermoed dat dit er nog meer worden.
Ik ben ook een stuk rustiger geworden en mijn humeur is veel gelijkmatiger sinds ik de oefeningen doe.
Thea neemt altijd veel aandacht voor me en indien nodig komt ze altijd met de juiste tips. Ik kan altijd bij haar terecht en ze begeleid me uitstekend en op een heel prettige manier.
Ik ben ontzettend blij dat ik Thea en Buteyko heb ontdekt."

Monique

*Als u nog wat meer informatie wilt, kunt u via Thea contact met mij opnemen

Zoeken