Ziekte en symptomen

Buteyko geniet bekendheid door de goede en snelle resultaten bij de behandeling van chronische ziektes als astma, bronchitis en slaapapneu. Dit is echter slechts het topje van de ijsberg.

Met de Klassieke Buteyko ademhalingstherapie kunnen namelijk meer dan 150 chronische ziektes worden teruggedrongen en ervaart men grote voordelen op zowel fysiek als mentaal vlak. Met de Klassieke Buteyko Methode wordt de Buteyko Methode onderwezen op de manier waarop dr. Konstantin Buteyko het oorspronkelijk heeft bedoeld.

De reden dat de Klassieke Buteyko Methode voor zoveel verschillende klachten en symptomen een positieve uitwerking heeft, komt omdat je met de mate van ademen bijna alle homeostatische processen direct of indirect raakt.

Een proces in het lichaam staat niet op zichzelf, maar is altijd in communicatie met andere processen. Dit heeft tot gevolg dat als één proces niet meer naar behoren functioneert, andere processen daarin meegetrokken (kunnen) worden. Als je te intensief ademt, heeft dit negatieve gevolgen voor de werking van de fysiologie van je lichaam. Als je de ademhaling normaliseert en terugbrengt naar een rustige en stille ademhaling, heeft dit een positief effect. 

De soort klachten, die ontstaan bij te intensief ademen, lijken genetisch bepaald. Het is dus niet voor iedereen hetzelfde.

Zoeken